RFM Analizi
Satışlarınızı Detaylı Verilerle Analiz Edin.
RFM Analizi
Bize Yazın
RFM Analizi ile ilgili bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.
Müşterilerimiz Ne diyor?
RFM Analizi
Satışlarınızı Analiz Edin.
İşinizi standardize edebilirsiniz.
RFM Analizi Nedir
RFM Nedir
RFM, recency, frequency, monetary value kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir müşteri segmentasyon yöntemidir.
Segmentler
Müşteriler, son satın alma tarihleri, satın alma sıklıkları ve harcadıkları para miktarları gibi kriterlere göre segmentlere ayrılır.
İşletmelere Faydaları
RFM, işletmelere müşterileri daha iyi anlama, hedefli pazarlama stratejileri oluşturma ve müşteri değerlerini arttırma fırsatı sağlar.
RFM Uygulama
RFM uygularken, doğru ve güncel veriler, doğru sınıflandırma kriterleri ve müşteri davranışlarındaki değişikliklerin takip edilmesi önemlidir.
Neden Kuantum Araştırma
17 yıllık Deneyim
“17 yıllık deneyimimizi ilk günkü heyecanımız ve gelişmiş teknolojik altyapımız ile müşterilerimiz ile paylaşıyoruz.”
Yüksek Veri Kalitesi
“Tüm veri toplama ünitelerini kendi bünyemizde bulundurarak veri kalitesini en üst seviyede tutuyoruz. Farklı alanlarda istenen kalitede tutulmamış veriler, Kuantum uzmanlığı, modelleri ve yazılımları ile anlamlı ve işlenebilir veri formatına dönüştürülür.”
360 Derece Yetkinlik
“Nöropazarlamadan veri analitiğine, pazar araştırmalarından, veri mühendisliğine, analitik pazarlamadan ölçümleme yöntemlerine ve psikoloji, sosyoloji ve yapay zeka teknolojilerine kadar bir çok alanda disiplinlerarası uzmanlık ve yetkinliği bünyemizde barındırıyoruz”
Sorularla RFM
Recency (Yenilik): Müşterinin son satın alma tarihinden bugüne kadar geçen süreyi ifade eder. Bu metrik ile müşterilerin ne kadar aktif oldukları ve ne kadar sık satın alım yaptıkları belirlenir.
Frequency (Sıklık): Müşterinin belirli bir zaman aralığındaki satın alma sayısını ifade eder. Bu metrik ile müşterilerin ne kadar sık satın aldıkları ve sadakat seviyeleri belirlenir.
Monetary (Tutar): Müşterilerin belirli bir zaman aralığındaki harcama miktarını ifade eder. Bu metrik ile, müşterilerin ne kadar para harcadıkları ve hangi ürünlere daha fazla ilgi gösterdikleri belirlenir.